Wedstrijdverslag KFC Werchter 1 - 0 SK Plenke

Gepubliceerd op 4 oktober 2022 om 07:45

Door het onverwachte puntenverlies van Wijgmaal B bood de derby tegen SK Plenke Werchter ons een uitgelezen kans om in de rangschikking al een ‘kloofje’ te slaan met onze dichtste achtervolgers. Vooraf waren we toch wat op onze hoede voor het grondig verjongde elftal van onze buren, dat zich voor het seizoen bij monde van hun nieuwe trainer enige ambities toedichtte en het tot dusver niet onaardig deed in de competitie. De Plenke-boys probeerden inderdaad met verzorgd voetbal de wedstrijd in handen te nemen, maar slaagden er vooralsnog niet in om doelman Michiels te bedreigen. Het was integendeel KFC W dat het eerste kwartier via Cauwelier en Torreele de beste kansen afdwong.  Na 17 minuten resulteerde dat in de verdiende 1-0: aanvoerder Cauwenberghs kopte een lange bal van Desiron haarfijn over de verbouwereerd toekijkende doelman. De gasten probeerden daarna schoorvoetend de bakens te verzetten, maar konden daar voor de pauze enkel een zwakke kopbal en een ongevaarlijke vrije trap over doel uit puren. Zelf kregen we nog voldoende mogelijkheden om de voorsprong uit te diepen, met onder meer schoten op doel van Casteels en Cauwenberghs, terwijl een poging van Cauwelier de juiste richting miste. Beide ploegen hadden intussen ook een resem overtredingen begaan, met drie gele kaarten tot gevolg, maar de strak leidende ref zorgde ervoor dat de wedstrijd nooit ontaardde.

Na de koffie veranderde het spelbeeld nauwelijks: de buren gingen aarzelend op zoek naar de gelijkmaker, maar speelden te traag en te doorzichtig om onze solide defensie in verlegenheid te brengen. Doordat aan de overkant onder meer Cauwelier en S. L’Enfant de keeper op hun weg vonden, bleef de krappe 1-0 echter op het bord staan. Toen bezoeker Van De Gaer ruim tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg, leek het pleit beslecht: SK Plenke kon ons nu niet meer verontrusten, terwijl we zelf nog een handvol kansen afdwongen om de voorsprong te verdubbelen. Zo schoot Cauwelier nog over doel en stuitten Cauwenberghs en de ingevallen T. L’Enfant op de keeper, waardoor de spanning tot het einde bewaard bleef. Een redding van Michiels en een kopbal van Cauwenberghs waren de laatste wapenfeiten van een al bij al sportieve derby, waarin we op basis van het spelbeeld en het aantal doelkansen verdiend aan het langste eind trokken.

Het komt er nu op aan om tegen Tielt-Winge 3000 B en Baal B geen steken te laten vallen vooraleer we het zware drieluik aanvatten tegen RWL Sport B, Wijgmaal B en Langdorp. Intussen mogen spelers en staf terecht trots zijn op de voorlopige leidersplaats met het maximum van de punten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.