Wedstrijdverslag KFC Werchter 4 - 1 KFC Baal

Gepubliceerd op 20 oktober 2022 om 07:47

De B-ploeg van Baal moest normaal een hapklare brok worden in de aanloop naar de kraker tegen RWL B van volgende zaterdag. De compact spelende bezoekers dwongen ons echter tot een wel zeer lange studieronde: uw reporter noteerde het eerste halfuur enkel een vrije trap van Verbiest over doel als noemenswaardige doelpoging van onze kant! Aangezien de gasten zich vooral tot verdedigen beperkten, kwam de 0-1 dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen: een voorzet vanop links verraste alles en iedereen, doelman Michiels incluis, waardoor De Ridder aan de tweede paal ongehinderd mocht binnenkoppen. Onze goalie moest even later zelfs een flinke save uit zijn mouw schudden om ons voor een 0-2 achterstand te behoeden. Toen Torreele een verre bal van Verbiest net iets beter beoordeelde dan de Baalse keeper, leek de 1-1 in de maak, maar een bezoekende verdediger was nog net op tijd teruggespurt om de bal voor de lijn weg te keren. Pal voor de rust was de gelijkmaker, zij het met enige hulp van de bezoekende doelman, dan toch een feit: een verraderlijke bal van Hanssens belandde via de dwarsligger op de rug van de keeper en zo in doel. Rusten geblazen dus en tijd om ons even te bezinnen over onze verdere aanpak in het tweede bedrijf.

Die tweede helft bracht dadelijk spektakel, met eerst de 2-1 door alweer Hanssens, die er als de kippen bij was om een afgeweken vrije trap van Torreele in doel te werken, en meteen daarna een vermeende strafschopfout van Debois. De bezoekers namen het geschenk van de ref echter niet in dank aan, want de penaltynemer trapte het leer nogal onbesuisd over doel. Aan de overkant zette Torreele ons ei zo na op rozen, maar zijn schot trof helaas de lat. Nog voor het uur moest Michiels opnieuw al zijn kunnen tonen op een afstandsschot, door de bal magistraal uit zijn doel te ranselen. De sterk acterende Loix vond nog de keeper op zijn weg voor hij vervangen werd door Cauwelier. Die speelde zich meteen in de kijker, door zo’n 20 minuten voor tijd een prima voorzet van Torreele gevat tegen de touwen te prikken. De weerstand bij de bezoekers leek nu gebroken: onze dominantie vertaalde zich het laatste kwartier nog in kansen voor Cauwenberghs, Cauwelier en de eveneens ingevallen Valkenaers, terwijl de gasten zich enkel nog lieten opmerken met een paar doelschoten die meestal de goede richting misten. Even voor affluiten was het Cocquyt (nog een invaller) die met een verre schicht de 4-1 aantekende. Hoewel de cijfers misschien wat overdreven zijn, is onze overwinning op basis van onze sterke tweede helft zeker verdiend te noemen.

Met uitwedstrijden op RWL B en Langdorp en een thuismatch tegen Wijgmaal B komen de weken van de waarheid er nu aan. Een punt nu zaterdag op het veld van onze dichtste achtervolger volstaat alleszins om ons tot eerste periodekampioen te kronen! Hopelijk kunnen we die opdracht met de vocale steun van heel wat supporters tot een goed einde brengen!