EVENEMENTEN


evenement (onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen)
Mosseldagen (Rochus kermis) midden augustus
Mosseldagen (Herfst) Midden november
Kerstfeest Eind december
Indoortoernooi Eind december
Spaghettidagen Begin Februari
Steakdagen Eind maart
Jeugdtoernooi Begin mei
Open training Einde seizoen
Eind seizoens BBQ Einde seizoen
Werchter Boutique (parking) 19 juni 2022
TW Classic (parking) 25 juni 2022
Rock Werchter (camping) 29 juni t.e.m. 4 juli 2022
Familiedagen Eind Augustus
Open training Eind Augustus - Begin september

EINDESEIZOEN BBQ 

Op het einde van het seizoen vind ons jaarlijkse afsluit-barbecue plaats. Voor de kinderen wordt er een springkastelenparcour voorzien en de iets oudere kinderen en volwassenen kunnen uiteraard een potje voetballen of gewoon genieten van de sfeer met een drankje erbij.

 

 

 

 


Jeugdtoernooi

Traditiegetrouw organiseert KFC Werchter na afloop van de reguliere competitie een jeugdtornooi voor alle leeftijdsklassen, in combinatie met een aantal gelegenheidswedstrijden. Gespreid over drie dagen verwelkomen wij daarbij jaarlijks een zestigtal ploegen. Iedere deelnemer krijgt een medaille en de winnaar van elke leeftijdscategorie vanaf U7 mag een mooie trofee in ontvangst nemen.


STEAKDAGEN 

De steakdagen behoren eveneens tot de brede waaier van initiatieven die geld in het laatje brengen om onze algemene werking te financieren. Sinds 1998 organiseren wij dit eetfestijn elk jaar in de tweede helft van maart.


SPAGHETTIDAG 

KFC Werchter houdt begin februari een spaghettidag, die speciaal bedoeld is om onze jeugdploegen te ondersteunen. Naast spaghetti in grote en kleine porties kunnen de eetlustigen ook kiezen voor croque-monsieur op verschillende wijzen. Na twee jaar noodgedwongen uitstel wegens corona zullen wij in 2023 weer aanknopen met deze traditie.


INDOORTOERNOOI

Al enkele seizoenen organiseert KFC Werchter in de tweede helft van december een indoortornooi, dat voor onze jeugdploegen een welgekomen afwisseling vormt tijdens de winterpauze. Wij wijken hiervoor uit naar sporthal Bekaf Noord te Aarschot, waar wij een dertigtal ploegen ontvangen. Ook dit evenement kon door de coronacrisis de afgelopen twee jaar niet doorgaan.


MOSSELFESTIJN 

De mosseldagen van KFC Werchter, die doorgaans half augustus plaatsvinden, zijn een van de vele activiteiten die ons de nodige inkomsten opleveren om de dagelijkse clubwerking te financieren. Naast mosselen serveren wij ook stoofvlees, vol-au-vent en tomaat-garnaal, kinderporties en als afsluiter een lekker dessert. Al deze gerechten kunnen niet alleen ter plaatse worden gegeten, maar ook worden afgehaald of aan huis geleverd. Sinds enkele seizoenen krijgt ons mosselweekend nog een verlengstuk in de eerste helft van november, waarbij wij de bezoekers hetzelfde menu voorschotelen.


Familiedagen

Als voorbereiding op de competitie organiseert KFC Werchter in het laatste weekend van augustus zijn familiedagen. Al onze ploegen, van U6 tot en met eerste elftal, spelen daarbij 1 wedstrijd die als generale repetitie geldt voor de competitiestart het weekend nadien.


Voetbalkampen

Sinds 2021 organiseert KFC Werchter zowel in de paas- als in de zomervakantie een voetbalkamp voor kinderen van 4 tot 16 jaar. Zowel leden als niet-leden kunnen zich een week lang op onze velden komen uitleven onder leiding van onze jeugdtrainers. Kinderen zonder voetbalervaring die na afloop de smaak te pakken hebben, kunnen zich desgewenst aansluiten bij de club. Bijzonder aan dit voetbalkamp is dat we de deelnemers elke middag een zelfbereide warme maaltijd voorschotelen én dat we 1 dag vrijhouden voor een stadionbezoek aan een topclub. Nadat we al een bezoek brachten aan KRC Genk en OH Leuven, staken we deze zomer voor het eerst de grens over voor een uitstap naar het oefencomplex en het stadion van PSV Eindhoven. Op de slotdag mogen de deelnemers na de traditionele penaltycup fier hun diploma in ontvangst nemen.