WEDSTRIJDVERSLAG: KFC Werchter 2-3 KVC Kessel-Lo 2000 B

De pandoering tegen Kampenhout B, waarvan uw vaste verslaggever geen getuige was, had nog de

hele week nagezinderd. Logisch dus dat trainer Van Craen voor de thuismatch tegen de B-ploeg van

Kessel-Lo 2000 zijn troepen op scherp had gezet. Om uiteenlopende redenen moest dat wel

gebeuren zonder sterkhouders Casteels, Laeremans, Lainé, Cocquyt, Cauwenberghs en Cauwelier.

De bezoekers hadden het duidelijk moeilijk met onze hoge pressing in het aanvangskwartier, zonder

dat dit tot uitgesproken kansen leidde. Na die sterke opening lieten we ons helaas bij de eerste

uitgesponnen aanval van de gasten ringeloren en kon Claes simpel de 0-1 aantekenen. Voor onze

jongens meteen het sein om nog een versnelling hoger te schakelen, met een resem kansen tot

gevolg: onder meer een schot van Torreele op aangeven van Dubois stuitte op de keeper, terwijl S.

L’Enfant net niet bij een voorzet van Hanssens geraakte. Rond het halfuur viel dan toch de verdiende

gelijkmaker: Torreele kon een vrije trap van Verbiest net genoeg beroeren om de bezoekende goalie

kansloos te laten. Amper twee minuten later viel echter alles te herdoen, toen Vankelecom een

ingestudeerde hoekschop fraai afrondde, ook al stond er bij ons niemand aan de tweede paal om zijn

schot weg te werken. Ondanks nog twee pogingen van de alomtegenwoordige Torreele slaagden we

er niet in om de scheve situatie nog voor de pauze recht te zetten. Het was in tegendeel Kessel-Lo dat

nog één keer gevaarlijk voor de dag kwam, maar gelukkig wist Derboven het schot van Staudt te

verijdelen.

Vanzelfsprekend zetten we in de tweede helft alles op alles om minstens een punt thuis te houden.

Ons veldoverwicht resulteerde aanvankelijk niet in doelrijpe kansen, op een schot van Torreele na.

Rond de 70

e

minuut zorgde onze aanvaller er echter voor dat de bordjes opnieuw gelijk hingen, door

een vrije trap in twee keer onhoudbaar binnen te knallen. De gasten leken hun beste kruit

verschoten te hebben, hoewel Derboven ons voor de 2-3 behoedde door met een geweldige save

een bal uit de kruising te ranselen. KFC W ging dan weer door op z’n elan, en wie anders dan Torreele

zorgde ei zo na voor de 3-2, maar zijn afgeweken vrije trap belandde helaas tegen de paal.

Het uitvallen van verdediger Rymenams zo’n kwartier voor affluiten bracht ons opnieuw aan het

twijfelen, en even later kon de vrijstaande Vanhulle een voorzet vanop rechts al te makkelijk tegen de

touwen prikken. Ons slotoffensief leverde niets meer op, waardoor we voor de tweede week op rij

het onderspit moesten delven tegen een van de B-ploegen uit de reeks. Ook al moesten we het nu

doen met een fel gehavende ploeg en verdienden we deze keer de nederlaag niet, feit is dat we

volgende zondag met een magere 6 op 15 naar Kortenberg trekken en ons nu dringend moeten

herpakken. We twijfelen er evenwel niet aan dat onze T1 een uitgekiend plan klaar zal hebben om de

leider, die nog geen enkel punt verloor, het vuur aan de schenen te leggen.