WEDSTRIJDVERSLAG: KFC Werchter 4-1 KO Begijnendijk

Gepubliceerd op 2 oktober 2021 om 20:39

Van een blitzstart gesproken! De klok had nog geen minuut getikt of Desiron stuurde Cauwelier de diepte in, die met een gemeten lob al meteen de verbouwereerde doelman van Begijnendijk wist te verschalken. De gasten leken door onze scherpe start danig van de kook, want zo’n 10 minuten later kreeg hun defensie een voorzet van Cocquyt niet weggewerkt, waardoor opnieuw Cauwelier de 2-0 tegen de touwen kon prikken. De alomtegenwoordige Haachtenaar zit daarmee al aan 4 treffers in 3 wedstrijden! De kansen volgden mekaar nu snel op, met onder meer rond het kwartier een knap ingestudeerde, door Casteels aan de tweede paal doorgekopte corner die helaas door niemand verlengd kon worden. Pas na twintig minuten staken de bezoekers een eerste maal de neus aan het venster, met achtereenvolgens een schot hoog over doel en een doorbraak van een aanvaller die Derboven op zijn weg vond. De onfortuinlijke Cauwelier moest helaas na een halfuur de strijd staken, toen een Begijnendijkse verdediger na een luchtduel vol op zijn rechterenkel viel, met een scheur in de ligamenten tot gevolg. We zullen onze topschutter waarschijnlijk 3 tot 4 weken moeten missen. Zijn vervanger, de talentvolle Roels, zette ons vlak voor de pauze wel op rozen, door een voorzet van Dubois slim binnen te tikken. Met een 3-0 ruststand leek het pleit voor de onmachtige bezoekers al na 45 minuten beslecht.

De tweede helft was van onze kant helaas een stuk rommeliger: we slaagden er niet meer in om de bal lang in de ploeg te houden, en door ons te statische spel konden de gasten zich opnieuw in de match knokken. Een licht afgeweken schot van Van Genechten dat ook nog eens effect meekreeg, verraste na ruim twintig minuten doelman Derboven, die even later zijn ‘foutje’ wel goedmaakte door een vrije trap uit doel te ranselen. Gelukkig herstelden we in het laatste kwartier – weliswaar zonder echt vloeiend spel – het evenwicht, met meerdere kansen tot gevolg, zoals een schot van Roels, een kopbal van Torreele waarop de keeper een fraaie reflex in huis had, en een doorbraak van diezelfde Torreele die opnieuw de doelman op zijn weg vond. Het was uiteindelijk Rymenams die zo’n tien minuten voor affluiten voor de verlossing zorgde, door na een handsbal van een bezoeker de daaropvolgende strafschop koel om te zetten. KFC W kon de wedstrijd nu rustig uitspelen. De laatste wapenfeiten waren een staalhard schot van de ingevallen Verbiest tegen het doelkader, waarop ook Bosmans de rebound niet kon binnenkoppen, en een kopbal van Lainé op het dak van het doel.

Dankzij een sterke eerste en een volwassen tweede helft boekten we uiteindelijk een verdiende zege tegen de buren van Begijnendijk en tankten we meteen ook vertrouwen voor de lastige uitwedstrijd van volgende zaterdag op Kampenhout!