Wedstrijdverslag: KFC Werchter 3 - 0 KFC Hever

Gepubliceerd op 19 december 2019 om 06:28

Voor de afsluiter van de heenronde tegen de roodwitten van KFC Hever stond iedereen te glimmen van trots in de nagelnieuwe zwarte reserve-outfits met een streepje geel. Clubfotograaf Timo vereeuwigde het aandoenlijke tafereel graag op de gevoelige plaat

Balsponsor café De Bierpot uit Schriek schonk voor deze match de bal en gaf samen met kleinzoon Hayden, speler bij U9, de aftrap

Door de schorsingen van Cocquyt en Urdinov versierden Verbiest en Overloop hun eerste basisplaats van het seizoen. Voor laatstgenoemde – Zoran spreekt hem steevast aan met ‘Odjidja’, maar daar houdt elke vergelijking ook op – was het zelfs zijn eerste selectie bij de 15, en hij bedankte zijn trainer met een puntgave prestatie.

 

Met de wind in de rug drongen we de onderaan geklasseerde bezoekers terug op de eigen helft. In het openingskwartier beperkten de kansen zich tot een ‘net niet’-mogelijkheid voor Rymenams en een schot van Cauwenberghs. Even later reageerde D. Vanderbecken gevat op zwak uitverdedigen van de gasten en schotelde Torreele zijn gemakkelijkste treffer van het seizoen voor. De ban was meteen gebroken en we versierden nog kansen genoeg om de wedstrijd al voor de pauze in een beslissende plooi te leggen. Zo trapte Torreele nog eens naast de kruising, lag de bezoekende goalie in de weg bij schoten van de broers Vanderbecken, en stuitte een kopbal van Overloop op de paal. Toen de weer sterk acterende L’Enfant in de 35e minuut knap werd vrijgespeeld door Torreele en koelbloedig door de benen van de keeper trapte, namen we meteen een stevige optie op de overwinning. Hever had daarvoor immers enkel kunnen dreigen met een verdwaalde voorzet op de lat en een schot na balverlies van Cauwenberghs. Met een gerust gevoel zochten we dan ook de kleedkamer op.

 

Toen Laeremans vlak na de koffie een hoekschop van Verbiest vrijwel ongehinderd mocht binnenkoppen, konden de boeken helemaal dicht. Hever was als geheel namelijk te zwak om ons echt in verlegenheid te brengen. Ook al vierden we het laatste halfuur even de teugels en moest Rottier enkele keren gevat ingrijpen, toch kwam onze negende zege van het seizoen nooit in gevaar. We verzuimden daarentegen om de overwinning nog meer glans te geven: onder meer D. Vanderbecken had tot driemaal toe de 4-0 aan de voet, maar vond ofwel de paal, ofwel een overtal aan bezoekende verdedigers op zijn weg.

 

Toen gelegenheidsref Bart voor het laatst op zijn fluitje blies, was onze zevende thuiszege een feit. We heroveren daarmee de vierde plek in de rangschikking, en ook al lijken Boortmeerbeek en Herent buiten schot, toch moeten we een dichte ereplaats blijven ambiëren. Met het haalbaar ogende programma van januari vinden we hopelijk snel de drive om er een geslaagde terugronde van te maken.

 

Na afloop trakteerde Zoran op heerlijke spaghetti en dito saus van de Spar, vakkundig op Macedonische wijze bereid en opgediend door keukenprinsessen Leslie en Sabrina, en met de welwillende hulp van manusje-van-alles Steve.
Het weekje rust is verdiend en welgekomen, maar de club zit niet stil: vrijdag is er het kerstfeest voor onze jeugdspelers, op zondag 22 en maandag 23 december organiseren we in Aarschot de vierde editie van ons indoortornooi, en op oudejaarsdag zijn we vanaf ’s ochtends druk in de weer op de Oudejaarsduik aan de Rotselaarse plas.
Ondergetekende bedankt alvast de trouwe online bezoekers die zich wekelijks de moeite getroosten om dit verslagje te lezen. Hopelijk zullen de sportieve exploten van onze jongens mij ook in 2020 voldoende inspiratie bezorgen om deze gewoonte voort te zetten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.