Wedstrijdverslag KFC Werchter 1 - 0 KV Tremelo B

Gepubliceerd op 7 januari 2020 om 07:49

Ex-topvoetballer en voormalig keurslager Harry Cnops had mij in café De Zavelbank daags voor het treffen met Tremelo B gewaarschuwd: de troepen van broer Willy hadden zich op nieuwjaarsdag (!) speciaal klaargestoomd voor deze derby en zouden ons met het mes tussen de tanden bekampen! Trainer Zoran en zijn manschappen waren dan ook op hun hoede en maakten zich op voor een geladen duel!

 

Die vrees bleek echter ongegrond: vanaf het eerste fluitsignaal probeerden de sympathieke gasten vanuit een soort egelstelling onze aanvallen in de kiem te smoren, maar het bleef bij goede bedoelingen. Uw verslaggever noteerde vooral tijdens de eerste helft een karrenvracht aan kansen voor KFC W, die zich voorlopig niet in doelpunten vertaalden. Vooral Torreele en de weeral onstuitbare D. Vanderbecken lagen aan de basis van al die doelpogingen, maar ofwel lag de – overigens uitstekende – bezoekende goalie in de weg, ofwel was het vizier van onze aanvallers vooralsnog niet goed afgesteld.

 

Eenrichtingsvoetbal dus, waarop doelman Rottier zo goed als werkloos moest toekijken. Vijf minuten voor de pauze achtte hij dan ook zijn moment gekomen om de bezoekers een handje te helpen: een Tremelose aanvaller kreeg de bal zomaar van ‘Sakke’ cadeau, maar was zo verbouwereerd dat hij de wenkende kans onbenut liet. Trainer Zoran kon dit intermezzo niet echt smaken...

Over naar het tweede bedrijf, waarin we het Tremelose doel onvermoeibaar bleven bestoken. Cocquyt miste al snel een loepzuivere kans en dreef daarmee onze T1 verder tot wanhoop. De bezoekende doelman stond eens te meer pal op schoten van Torreele en D. Vanderbecken, waardoor de verdiende voorsprong uitbleef.

De klok tikte weg en Zoran gooide met Overloop, Hanssens en Nelissen zijn laatste wapens in de strijd om alsnog de Tremelose muur te slopen. De inbreng van Hanssens bleek uiteindelijk een gouden zet: op een weggewerkte corner vlak voor tijd trapte Jense de bal onhoudbaar in het bezoekende doel en zorgde daarmee met name bij huisfotograaf Timo voor een vreugde-uitbarsting die tot ver buiten Werchter te horen was. De goal waarmee onze supersub zich onsterfelijk maakte, is trouwens te bewonderen op de facebookpagina van de club en zal daar allicht razendsnel uitgroeien tot een klassieker.

De tot dan machteloze Tremelose B-ploeg dwong in de blessuretijd zowaar nog een hoekschop af: een bezoekende aanvaller mocht daarbij vrijwel ongehinderd naar doel koppen, maar gelukkig voor ons scheerde de bal de dwarslat.

Met deze zwaarbevochten, maar oververdiende zege hebben we de terugronde alvast voortreffelijk ingezet en handhaven we ons op de derde plaats in de rangschikking. Met de verplaatsing naar Vossem B krijgen we volgende zaterdag opnieuw een ploeg uit de onderste regionen van het klassement voorgeschoteld: hopelijk laten we op hun kunstgrasveld geen steek vallen en doen we er extra vertrouwen op voor de clash van de week nadien met de buren van SK Plenke!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.