Wedstrijdverslag KFC Werchter 4 - 0 KO Begijnendijk

Gepubliceerd op 6 september 2022 om 20:46

Na de klinkende zege tegen Schaffen op de openingsspeeldag gingen we thuis tegen de buren van KO Begijnendijk resoluut voor de 6 op 6. Trainer Van Craen koos logischerwijs voor dezelfde basiself, die de bezoekers meteen op de eigen helft terugdrongen. Ons veldoverwicht vertaalde zich al na 8 minuten in de openingstreffer, en wat voor één: aanwinst Pierre zag een weggewerkte voorzet buiten de grote rechthoek voor zijn rechtervoet belanden en joeg de bal onhoudbaar in de kruising. Na die schitterende goal gingen we gewoon door op ons elan: aanvoerder Cauwenberghs zag een uitgelezen kans op de paal stranden en er volgden nog een resem doelpogingen van diezelfde Cauwenberghs, Torreele en Cauwelier. Die laatste zag zijn werklust nog voor de pauze beloond met een sublieme knal in de winkelhaak, op assist van Nelissen, en zit daardoor al aan drie treffers na twee wedstrijden.  De flauwe gasten konden daar voor de rust, mede door onze uitstekend acterende defensie, vrijwel niets tegenoverstellen en Michiels amper in de verlegenheid brengen.

Na de pauze veranderde het spelbeeld nauwelijks: KFC W bleef rustig domineren en de bezoekers konden slechts sporadisch de neus aan het venster steken. Na pogingen van onder meer Torreele en Cauwelier was het Verbiest die in de 67e minuut voor de derde maal de netten deed trillen, al werd hij daarbij wel een handje geholpen door de bezoekende goalie. De wedstrijd was meteen gespeeld en zo’n 10 minuten voor affluiten zette Nelissen na een mooi uitgesponnen aanval op aangeven van Cocquyt de 4-0 op het bord. De ingevallen Valkenaers verzuimde in de slotfase nog om de bezoekers een forfaitnederlaag aan te smeren. Na een geweldige redding van Michiels op de enige noemenswaardige kans van Begijnendijk vond de, overigens uitstekende, ref het welletjes en konden we met een voldaan gevoel onze supporters laten delen in de vreugde.

Met deze tweede overtuigende zege, een doelsaldo van +7 en 2 clean sheets konden we ons natuurlijk geen betere seizoenstart inbeelden. Hopelijk kunnen we ook in de komende wedstrijden, te beginnen nu woensdag op Aarschot B, bewijzen dat we dit seizoen een hoofdrol willen spelen in onze reeks.