Wedstrijdverslag: KFC Werchter 2 - 1 KVC Haacht B

Gepubliceerd op 4 februari 2020 om 16:34

De aanhoudende regenval op zaterdagochtend noopte ons tot het afgelasten van alle jeugdwedstrijden én de reservenmatch. Gelukkig waren de weergoden ons op zondag wél gunstig gezind en konden we dus de buren van KVC Haacht B partij geven op een goed bespeelbaar terrein.
Nadat onze technische staf én uw verslaggever op de vorige speeldag zelf hadden kunnen zien hoe de Haachtse B-ploeg Boortmeerbeek een verdiend punt afsnoepte, waren onze jongens alleszins gewaarschuwd. Met Nelissen voor het eerst in de basis begonnen we dan ook vinnig en geconcentreerd aan de derby, en de bezoekende doelman moest al snel zijn kunnen tonen op een strak schot van Cauwenberghs. De gasten kwamen toch een stuk zwakker voor de dag dan vorige week en kregen het eerste halfuur, op een schamele kans in de openingsfase na, eigenlijk geen poot aan de grond. Dat was echter vooral de verdienste van KFC W, dat met bijwijlen fraai combinatievoetbal de wet dicteerde en daaruit menige kans puurde. Zo kopte Cocquyt over doel, geraakte Torreele net niet bij een voorzet van Rymenams, en belandden schoten van diezelfde Torreele en Cauwenberghs naast doel. Ook een aantal goed getrapte hoekschoppen zaaiden paniek in de Haachtse defensie, maar vooralsnog zonder resultaat.
De bezoekers kwamen gaandeweg wat beter in de match en versierden na ruim een halfuur een corner waarop onze hele verdediging, inclusief doelman Rottier, zich verkeek: Van der Sande had aan de tweede paal maar voor het inkoppen en zorgde voor de gevleide 0-1. Voor onze jongens het sein om opnieuw een versnelling hoger te schakelen en nog een resem hoekschoppen af te dwingen. Een perfecte kopbal van Laeremans stuitte echter op een Haachtse verdediger, terwijl Hanssens de lat op zijn weg vond en Torreele de rebound naast trapte. De verdiende gelijkmaker bleef dus voorlopig uit, en dat was niet naar de zin van trainer Urdinov, die tijdens de rust zijn manschappen luidkeels duidelijk maakte dat het na de pauze nόg beter moest!
Met de wind in de rug was ons veldoverwicht nu nog meer uitgesproken, maar eigenaardig genoeg bleven grote kansen lange tijd uit. Een twintigtal minuten voor affluiten kregen we dan toch loon naar werken: op een hoekschop van Verbiest kopte Cocquyt pal op de bezoekende goalie, maar de goed gevolgde L’Enfant kon alsnog de bal tegen de touwen knikken. We gingen meteen door op ons elan en een vrije trap van Verbiest bleek net iets te hoog gemikt. De tweede gele kaart voor Cocquyt zo’n kwartier voor tijd bracht ons even aan het twijfelen, maar ook met een man minder bleven we Haacht onze wil opdringen. Torreele vond eerst nog de keeper op zijn weg, maar na alweer een geweldige inspanning van onze topschutter stond Cauwenberghs op de goede plaats om de bevrijdende 2-1 aan te tekenen!
Haacht probeerde de laatste 10 minuten nog wel de bakens te verzetten, maar het was integendeel KFC W dat op de counter nog de beste kansen afdwong. De ingevallen Van der Mynsbrugge werd nog het straatje ingestuurd, maar besloot helaas te zwak op de bezoekende doelman. Geen nood echter, want de gasten konden ons ook in de extra tijd niet meer in de problemen brengen, en dus was onze vierde opeenvolgende zege van het nieuwe jaar een feit!
Hiermee hebben we dus in de terugronde voorlopig een foutloos parcours afgelegd. Met de verplaatsing naar Kortenberg, waar we niet zullen kunnen rekenen op de geschorste Cauwenberghs en Cocquyt, wacht ons nu echter een traditioneel lastige opdracht. Hopelijk kunnen we die tot een goed einde brengen, om dan de week nadien vol vertrouwen Boortmeerbeek in de ogen te kijken!
Graag vermeld ik nog dat onze reserven, ondanks de afgelasting van de thuiswedstrijd tegen Binkom, nog steeds het klassement aanvoeren en dus alle troeven in handen hebben om de titelstrijd in hun voordeel te beslechten. Hopelijk blijft deze periode van hoogconjunctuur voor zowel onze eerste ploeg als onze reserven nog tot het seizoenslot duren!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.