Wedstrijdverslag KFC Werchter 2-1 HO. Veltem B

Gepubliceerd op 19 november 2019 om 19:13

Tegen het taaie Veltem B voerde trainer Zoran in de basiself één wijziging door ten opzichte van vorige week: Van der Mynsbrugge kreeg zijn kans en nam de plaats in van Flamey, die het nu heel druk heeft met frietjes bakken in zijn pas geopende Fritboutique.

De start was alvast veelbelovend, met een knappe dribbel en dito assist van D. Vanderbecken op broer Glenn, die de wenkende kans over doel trapte. Onze aanvalslust werd even later toch beloond, toen Dylan opnieuw door de bezoekende defensie slalomde en met een prachtig schot de doelman het nakijken gaf. Na de snelle openingstreffer vierden we even de teugels en kon alleen Van der Mynsbrugge met een te zwakke kopbal nog enig gevaar scheppen. De gasten herstelden stilaan het evenwicht en kwamen iets voorbij het halfuur langszij: na een combinatie door het hart van onze verdediging belandde de bal bij Galloza, die doelman Rottier geen kans liet. Trainer Zoran zag het niet graag gebeuren en Van Roy moest al voor de pauze plaats ruimen voor de wederoptredende Vanhaelen. De niet al te secure Veltem-doelman liet zich even later door Torreele de bal ontfutselen, maar de paal voorkwam de 2-1. Aan de overkant was het dan weer Rottier die met een cruciale save belette dat de bezoekers met een voorsprong de rust ingingen.

Na een geanimeerde eerste helft viel er in het tweede bedrijf lange tijd weinig te beleven, tot D. Vanderbecken rond de zeventigste minuut eens te meer zijn duivels ontbond: na enkele tegenstanders in de wind te hebben gezet, bediende hij spitsbroeder Torreele, die – net als vorige week – met de linker (!) de netten deed trillen. De nieuwe voorsprong gaf ons in het slotkwartier duidelijk vleugels: Torreele trof opnieuw de paal, de goed ingevallen L’Enfant vond de keeper op zijn weg en A. Urdinov trapte vlak voor affluiten nog voorlangs. De bezoekers van hun kant konden in de tweede helft te weinig klaarmaken om een gelijkspel te wettigen, zodat onze zege al bij al verdiend te noemen was.

Met deze overwinning zet onze eerste ploeg de kroon op een geslaagd mosselweekend en nestelen we ons terug op de derde plaats. Volgende zondag wacht ons alweer een lastige opdracht op het veld van het onbekende Tervuren B, dat met 3-1 onderuitging bij leider Boortmeerbeek, maar in de rangschikking slechts 1 punt minder telt dan KFC W.

*Een speciaal woordje van dank aan nieuwe bestuursleden Steve en Timo voor het schenken van de wedstrijdbal en het geven van de aftrap: vooral laatstgenoemde toonde met een kordate trap dat hij, mits hij nog wat aan zijn conditie werkt, ook OP het veld een aanwinst kan worden.