Wedstrijdverslag: KFC Herent B 3 - 2 KFC Werchter

Gepubliceerd op 13 november 2019 om 06:58

Na de korte break was aanvoerder Rymenams voldoende hersteld van zijn tegen Huldenberg opgelopen dijblessure om opnieuw centraal in onze defensie post te vatten. Alleen Laeremans moest nog verstek geven en werd in de basis vervangen door Flamey*, die daarmee voor het eerst in deze competitie aan de aftrap stond.

De afgelopen seizoenen lukte het ons zelden om op het – overigens pover verlichte - kunstgrasveld van Herent iets te rapen. Daarom koos trainer Zoran voor een versterkte vijfmansverdediging om de verwachte aanvalsgolven van de thuisploeg af te houden. Vreemd genoeg gebeurde er het eerste kwartier omzeggens niets: de gastheren etaleerden weliswaar hun technische kunde, maar puurden daaruit vooralsnog geen uitgesproken kansen. Het was zelfs KFC W dat via Torreele voor het eerste echte doelgevaar zorgde. Daarmee was voor de pauze van onze kant vrijwel alles gezegd, want ondergetekende noteerde alleen nog een fraaie soloactie van D. Vanderbecken die de thuisgoalie echter niet in de problemen kon brengen.

Aan de overkant was het wél geregeld alle hens aan dek, en doelman Rottier moest een aantal keer al zijn kunnen tonen om ons voor een achterstand te behoeden. Met een ietwat gevleide 0-0 zochten we dan ook de kleedkamer op.

Ook in het tweede bedrijf dicteerde de Herentse B-ploeg de wet en brachten we zelf op offensief vlak te weinig om onze tweede plaats in de rangschikking te rechtvaardigen. Rond de 70e minuut zorgde een misverstand tussen de voorts puik keepende Rottier en G. Vanderbecken er onrechtstreeks voor dat Neukermans ongehinderd mocht binnenkoppen. De thuisploeg waande zich al zegezeker, maar dat was zonder de onvermijdelijke Torreele gerekend, die na een slecht ontzette hoekschop met de linker de bordjes opnieuw gelijkhing. Zo leken we ‘op een diefje’ met een punt aan de haal te gaan, maar het waren de gastheren die alsnog het laken naar zich toetrokken: de ingevallen Daenens buitte tot tweemaal toe een nieuwe onoplettendheid in onze defensie uit en hield daarmee de drie punten in Herentse rangen. De tegentreffer van de ingevallen Van der Mynsbrugge in blessuretijd was alleen nog goed voor de archieven.

Door deze nipte, maar terechte nederlaag maken we in de rangschikking een duik van de 2e naar de 6e plaats. Het onverwachte verlies van Boortmeerbeek heeft wel tot gevolg dat het verschil met de leider niet groter is geworden en we dus onze ambities mogen handhaven. Dan zal er zondag thuis tegen Veltem B wel uit een ander vaatje moeten worden getapt!

 

*Rep je op 12 november naar de Tiensestraat 58 in Leuven voor de plechtige opening van Robins Fritboutique!
En kom volgend weekend - zaterdag van 16u00 tot 21u00 en zondag van 11u30 tot 20u00 - ook zeker langs in onze kantine, voor de herfsteditie van onze mosseldagen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.