Wedstrijdverslag KFC Werchter 3-2 SP. Kortenberg

Gepubliceerd op 8 oktober 2019 om 07:48

De eerste echte ‘topper’ van het seizoen tegen Sp. Kortenberg begon voor KFC W alvast niet onder een gunstig gesternte: ondergetekende diende op de valreep een andere gelegenheidsref op te trommelen, de regen viel meteen na de aftrap met bakken uit de lucht, en voor onze jongens was het aanvankelijk ... dweilen met de kraan open. Dat leidde na 10 minuten tot de niet onverdiende openingstreffer voor de gasten: na een overtreding van Laeremans vlak voor onze zestien plaatste Du Mong de vrije trap haarfijn naast de verbouwereerde Rottier. Even waren we van de kook, maar gaandeweg herstelden we het evenwicht, zonder daarbij uitgesproken kansen te forceren. De heroptredende Cauwenberghs mikte de grootste mogelijkheid pal op de bezoekende doelman. Nadat Rottier ons op een zeldzame tegenprik van Kortenberg voor de 0-2 had behoed, bracht Cauwenberghs ons zo’n 5 minuten voor de pauze dan toch op gelijke hoogte. D. Vanderbecken liet even daarna nog een fraaie solo bewonderen, maar zag zijn poging gestuit door de paal.

KFC W ging na de koffie gewoon door op zijn elan en dat resulteerde al snel in de verdiende 2-1: Urdinov krulde een vrije trap enig mooi in de winkelhaak. De bezoekers waren duidelijk van slag en werden nu in het middenveld bijwijlen overlopen. De 3-1 hing in de lucht, maar onder meer Torreele en Geens lieten wenkende kansen onbenut, waardoor de spanning te snijden bleef.

Het wedstrijdeinde was zonder meer sensationeel: eerste kopte Cuyvers op een hoekschop de voor Kortenberg onverhoopte gelijkmaker tegen de touwen, maar in het ultieme slot zette D. Vanderbecken enkele bezoekende verdedigers in de wind en plaatste beheerst de 3-2 in de verste hoek!

Euforie alom, want deze zege geeft ons een extra boost voor de topper van volgende zondag op Boortmeerbeek, met de eerste plaats als inzet. Trainer Urdinov zal ongetwijfeld een uitgekookt tactisch plan uit de mouw schudden om de voorlopig ongenaakbare competitieleider het vuur aan de schenen te leggen