Wedstrijdverslag KVC Haacht B 0 - 4 KFC Werchter

Gepubliceerd op 1 oktober 2019 om 15:03

Met KVC Haacht B diende zich ogenschijnlijk een taaie klant aan, maar die vrees bleek lichtjes ongegrond. KFC W nam meteen het heft in handen en al na 5 minuten zette aanvoerder Rymenams vanop de stip de netten bol, na een overtreding op de onvermijdelijke D. Vanderbecken. De gastheren konden na die vroege opdoffer nooit een vuist maken, en zelf verzuimden we via onder meer Torreele en Geens om de wedstrijd al snel in een definitieve plooi te leggen. Onze tweede treffer halfweg de eerste helft was bijna een kopie van de openingsgoal tegen Moorsel B van vorige week: wie anders dan D. Vanderbecken zette vanop links weer een fantastische dribbel op en legde de bal panklaar voor Pasteels, die zijn tweede seizoenstreffer mocht aantekenen. De 0-2 ruststand was gezien het spelbeeld en de talrijke kansen voor KFC W dus geenszins overdreven.

Haacht kwam iets snediger uit de kleedkamer, maar onze defensie inclusief doelman Rottier was vrijwel de hele wedstrijd op geen foutje te betrappen. Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg werkte Wouters na ruim een uur een voorzet van Geens ongelukkig in eigen doel en was de 0-3 een feit. De gastheren lagen nu helemaal tegen de touwen, en een vijftal minuten later nam de ingevallen Cauwenberghs, na een knappe actie en dito voorzet van Torreele vanop links, met een rake kopbal de laatste twijfels weg. KFC W kon de wedstrijd nu rustig uitspelen, en voor onze supporters was het alleen nog wachten op het laatste fluitsignaal om zich naar de fraaie nieuwe kantine van KVC Haacht te reppen en er de ontknoping van het WK wielrennen mee te maken.

Met 13 op 15 en een tweede plaats in de rangschikking beleven we onze beste seizoenstart in jaren. Laat ons echter niet vergeten dat onze tegenstanders tot dusver, op SK Plenke na, voorlopig onderaan het klassement bengelen en in onze reeks allicht geen hoofdrol zullen spelen. Met thuiswedstrijden tegen Kortenberg, SC Keerbergen en Huldenberg en een verplaatsing naar Boortmeerbeek, dat als enige ploeg nog met het maximum mag pronken, wacht ons nu een zwaar vierluik, dat zal duidelijk maken hoe ver onze ambities dit seizoen mogen reiken!