Wedstrijdverslag: OHR Huldenberg B 1 - 2 KFC Werchter

Gepubliceerd op 10 maart 2020 om 19:23

Huldenberg B had vorige week indruk gemaakt door Boortmeerbeek in eigen vesting met 1-4 in te blikken. Wilden we echter in het spoor van de roodzwarten blijven of zelfs dichterbij sluipen, en in de wetenschap dat vanavond de topper Herent-Boortmeerbeek op het programma stond, dan waren 3 punten eigenlijk een must!

  1. Urdinov stond voor dit belangrijke treffen opnieuw in de basis ... en voor de rest van dit verslag greep ondergetekende graag terug naar het zoals steeds heel betrouwbare en volstrekt onbevooroordeelde WhatsApp-relaas van onze voorzitter:

 

- Vooraf wenste ‘Bicky’ Flamey ons vanuit zijn Fritboutique in de Tiensestraat te Leuven (een beetje reclame mag af en toe) alle succes, wat de voorzitter wel kon ... smaken.

- Om stipt 20u wordt er afgetrapt en amper 4 minuten later pakt Joery al uit met een schot:‘net ni hard genoeg voor de keeper’, maar (vloek) wel een goeie kans.

- Intussen meldt Michiel dat Herent 2-1 voorstaat: ‘cmn kfc!”

- Iets voor het halfuur: Joery scoort, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens een vermeende fout op de keeper. De voorzitter is het daar niet helemaal mee eens: ‘Bwaah’.

- Niet veel later: Robin trapt een balleke vanop de middellijn. God weet wie er allemaal naast getrapt heeft in de verdediging, maar het staat wel 0-1! Zowel Alec als Michiel vinden het geweldig. Op het wedstrijdblad komt de goal uiteindelijk op naam van ... Dave.

- Even voor de pauze: de voorzitter vloekt, want de thuisploeg komt 1 keer aan de goal en weet meteen te scoren.

- De eerste helft kort samengevat: we waren veel beter, maar 1 foutje werd afgestraft.

- Intussen is Herent-Boortmeerbeek afgelopen: 2-1. Dankjewel Michiel om dat wereldkundig te maken.

- Na de pauze nemen we een verschroeiende start: de thuiskeeper brengt redding op een schot van Nick, een voorzet van Urdi wordt door Joery net naast gedevieerd en Jense wordt onderuit geschoffeld, maar de ref fluit – weer – geen penalty. Dat kan de voorzitter maar matig appreciëren.

- Halfweg het tweede bedrijf is het dan toch zo ver: wie anders dan Joery scoort de verlossende 1-2 na nen dikken bal van Dave. Alec en Michiel schreeuwen hun vreugde uit.

- De ref laat nog 5 minuten overspelen, maar de drie punten zijn binnen! Alec en Michiel vinden het super, de Sakke roept ‘Yihaaa!’ en Flamey toont zijn spierballen.

 

Door deze verdiende zege en de nederlaag van Boortmeerbeek komen we op gelijke hoogte met de roodzwarten, die wel nog een wedstrijd te goed hebben. Als we zondag in eigen huis leider Herent kunnen kloppen, blijven we sowieso in de running voor de tweede plaats en wie weet mogen we dan nog van meer dromen!

 

Onze reserven gingen vrijdag onderuit in Langdorp (5-2), dat meteen ook de leidersplaats overneemt. Met 2 wedstrijden minder op de teller dan de leider blijven we echter alle kans maken om de oppergaai binnen te halen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.