Wedstrijdverslag: KFC Werchter 3 - 0 SK Plenke

Gepubliceerd op 21 januari 2020 om 07:38

Naar verluidt, zo vernamen we een paar uur voor de aftrap, was de zware 0-7 nederlaag van onze buren tegen leider Boortmeerbeek van afgelopen week fel overdreven, om niet te zeggen onverdiend (?!) te noemen. En dus peperde trainer Zoran zijn troepen nog eens in dat SK Plenke zich niet zomaar naar de slachtbank zou laten leiden en zijn huid duur zou verkopen.

Met Hanssens in de basis voor de gekwetste L’Enfant trokken we behoedzaam ten aanval en probeerden we het lage blok van de bezoekers geduldig te ontwrichten. Het eerste halfuur bleek echter een langgerekte studieronde: uw verslaggever noteerde enkel een knap schot van Urdinov en dito redding van doelman (Jordy) Torreele, en twee pogingen van (Joery) Torreele, waarvan de eerste hoog over ging en de tweede, op voorzet van D. Vanderbecken, nog net door een bezoekende verdediger werd afgeblokt. De gasten konden daar weinig of niets tegenoverstellen en onze defensie, doelman Rottier incluis, voorlopig niet in verlegenheid brengen. Van onze kant lag het tempo vooralsnog te laag, zaten er te veel slordigheden in ons spel en kozen we ook te vaak voor de lange bal.

Pas in het laatste kwartier van het eerste bedrijf kwam er wat meer animo in de wedstrijd en waren het zowaar die van ’t Plenke die enkele doelrijpe kansen lieten noteren. Het kantelmoment lag vlak voor de pauze: Rottier moest zich op een bezoekende corner tot het uiterste rekken om zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. Naar verluidt had hij tijdens de week nog met keeperstrainer Derboven op zo’n fase geoefend! Alle lof dus voor zo veel voortschrijdend inzicht bij Thomas en zijn leerling!

De kantine liep tijdens de rust aardig vol. De kans is echter groot dat heel wat van de toeschouwers de cruciale aanhef van de tweede helft aan hun neus hebben zien voorbijgaan: na eerst nog een kans voor de bezoekers verslikte doelman Torreele zich in een terugspeelbal en moest lijdzaam toezien hoe zijn broer de bal maar voor het intikken had. De ban was meteen gebroken: de buren herstelden zich slechts moeizaam van de opdoffer en voor ons stapelden de kansen zich nu op, met onder meer schoten van D. Vanderbecken op de keeper en van broer Glenn en Torreele die net de goede richting misten.

Rond het uur werd het lot van SK Plenke zo goed als bezegeld, toen D. Vanderbecken een prima voorzet afleverde die de goed gevolgde Torreele tegen de touwen knikte. Ons meesterschap was nu compleet en de bezoekers kwamen op alle vlakken tekort om ons nog te verontrusten. Hanssens stuitte tot tweemaal toe op Torreele en ook D. Vanderbecken vond in dezelfde fase de keeper op zijn weg. Intussen hadden onze invallers Cauwenberghs, Nelissen en Van der Mynsbrugge hun intrede gedaan. Die laatste bediende 5 minuten voor affluiten knap de onvermijdelijke Torreele, die zijn broer voor de derde maal het nakijken gaf en zich met deze onvervalste hattrick tot man van de match kroonde!

Voor de derde keer in vier wedstrijden werd daarmee de tegenstander een droge 3-0 aangesmeerd. Het doet ondergetekende meteen terugdenken aan het afgelopen successeizoen van een ploeg die toen rond de jaarwisseling een reeks overwinningen met dezelfde cijfers op haar naam schreef om zich uiteindelijk tot kampioen te kronen. Wie weet voltrekt zich voor onze jongens alsnog hetzelfde scenario! Er volgen nu nog twee op het eerste gezicht haalbare kaarten, een uitwedstrijd bij hekkensluiter Moorsel B en een thuismatch tegen het eveneens onderaan gerangschikte KVC Haacht B, vooraleer we opnieuw een aantal kwaaiere klanten voorgeschoteld krijgen. Maar met nog thuiswedstrijden tegen zowel Boortmeerbeek als Herent B in het verschiet, en gezien onze sterke reputatie in eigen vesting, mogen we toch nog blijven dromen, nietwaar?

Tot slot nog een pluim voor onze reserven, die zaterdag een 2-3 achterstand tegen Holsbeek in de slotfase wisten om te buigen in een 4-3 zege en daarmee de rangschikking blijven aanvoeren. Mits een overwinning aanstaande vrijdag bij alweer SK Plenke, en met nog een wedstrijd te goed, zou het er wel eens heel mooi kunnen uitzien voor de reserven van KFC W, die voor het laatst kampioen speelden eind de jaren 1980 (kent nog iemand het juiste jaartal?), met nota bene ondergetekende in de rangen! Doen we dat huzarenstukje ruim 30 jaar later eindelijk nog eens over?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.