wedstrijdverslag: KFC Werchter 0-1 KSC Keerbergen

Gepubliceerd op 22 oktober 2019 om 08:03

Het nieuwe puntenverlies van Boortmeerbeek op zaterdag bood ons een uitgelezen kans om ons in de rangschikking naast de leider te hijsen. Dan moesten natuurlijk wel de 3 punten worden thuisgehouden tegen het uitgekookte SC Keerbergen.

De matchbal voor deze streekderby werd geschonken door café De Wissel, jarenlang de alom geprezen kledingsponsor van onze roemruchte veteranenploeg. De opkomst was behoorlijk en ook de media waren alomtegenwoordig: HLN liet ons voor de aftrap poseren voor een ploegfoto, en huisfotograaf Timo had op verzoek van trainer Zoran aan onze vlaggenmast een GoPro-camera bevestigd, wat onze T1 ongetwijfeld zal inspireren tot een haarfijne video-analyse van de wedstrijd.

 

Het belang van het treffen inspireerde KFC W in het eerste bedrijf niet echt tot grootse daden: onze jongens dicteerden weliswaar lichtjes de wet, maar misten een tikkeltje inspiratie om daaruit grote kansen te puren. Onze aanvallers zaten bovendien in de greep van de sterke Keerbergse verdediging, die zich aanvankelijk op geen foutje liet betrappen. We zagen enkel afstandsschoten van Cocquyt en Torreele die de goede richting misten. De grootste kans kwam op naam van Geens, die zich in de grote rechthoek mooi vrijdraaide, maar zijn poging op de paal zag stranden. Even voor de pauze verhinderde een ‘professionele’ handsbal van een bezoekende verdediger dat D. Vanderbecken alleen op doel mocht afgaan. Of de overtreder effectief de laatste man was, viel moeilijk uit te maken, waardoor de aangeduide (!) scheidsrechter, die zich voorts uitstekend van zijn taak kweet, een gele kaart voldoende achtte. Van de kant van SC K noteerden we in de eerste helft, mede doordat onze defensie pal stond, geen enkele uitgesproken kans, zodat we met de brilscore naar de kleedkamers trokken.

 

Met goede intenties begonnen we aan het tweede bedrijf, maar doelrijpe kansen bleven in het aanvangskwartier eens te meer uit. Erger nog: na ruim een uur kregen we het deksel op de neus, toen een bal over het hoofd van Laeremans voor de voeten van Van Hout belandde, die met een krachtige uithaal de gasten op voorsprong bracht. Meteen leken we ook de pedalen kwijt, want mede door zwak uitverdedigen schonken we Keerbergen meerdere mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Gelukkig misten die doel of lag Rottier in de weg. KFC W herstelde zich slechts moeizaam van deze opdoffer en kon buiten een resem hoekschoppen de bezoekers niet meer in gevaar brengen. Even voor affluiten belandde de bal in een geharrewar nog pardoes voor D. Vanderbecken, die echter zijn poging gekeerd zag door de doelman.

 

Door deze eerste seizoensnederlaag zakken we weliswaar naar de vijfde plaats, maar mede door het gelijkspel tussen Huldenberg en Boortmeerbeek staan we op een zakdoek met onze concurrenten. In onze thuiswedstrijd van komend weekend tegen datzelfde Huldenberg mogen we natuurlijk geen nieuwe steek laten vallen om de rol niet te lossen. Met de wedstrijdbeelden bij de hand zal trainer Zoran zijn discipelen deze week zeker duidelijk maken wat er misliep en wat beter moet!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.