jonge spelertjes blijven verder trainen

Gepubliceerd op 18 november 2020 om 23:02

Alhoewel sinds eind oktober alleen kinderen jonger dan 12 jaar nog in groep mogen trainen, beslisten veel clubs om hun sportieve activiteiten voorlopig helemaal stil te leggen. Dit is niet het geval voor de Werchterse voetbalclub, KFC Werchter. De jongste spelertjes, van de voetbalspeeltuin tot en met de U12 kunnen zich nog steeds minstens één keer per week op de Werchterse voetbalvelden komen uitleven

 

Ook in deze voor amateurclubs voetbalarme tijden zit het jeugdbestuur van KFC Werchter niet stil en blijven de trainingen voor de onder- en middenbouw alvast doorgaan.
 

TVJO Rudy De Leenheer: “De officiële competities voor onze jeugd werden intussen al even opgeschort. Ook groepstrainingen voor onze U15 en U17 zijn tot nader bericht verboden. Toch weerhoudt het onze jongste spelertjes, van de voetbalspeeltuin tot en met de U12, er niet van om zich minstens één keer per week op onze velden te komen uitleven. Het stemt ons dan ook bijzonder tevreden dat wij, blijkbaar in tegenstelling tot veel andere clubs uit de streek, niet hebben beslist om dan maar meteen alle jeugdtrainingen af te blazen, en dat we op deze manier de band met onze jongste leden in stand kunnen houden."

De club is ook heel blij dat hun oproep aan de ouders om hun zoon of dochter verder aan de trainingen te laten deelnemen, niet in dovemansoren is gevallen. "Bij iedere training komen er heel veel kinderen opdagen", aldus nog De Leenheer. "Het toont nog maar eens aan dat onze voetballertjes in deze bewogen tijden nood blijven hebben aan een sportieve uitlaatklep en aan contact met hun leeftijdsgenoten. Dus vinden wij het niet meer dan logisch dat wij daar als club ons steentje toe bijdragen en onze sociale rol blijven vervullen.”

Drie extra initiatieven tonen bovendien dat de club al vooruit kijkt naar de rest van het seizoen.
Secretaris Peter Storms: “Op 11 november organiseerden we een open training, uiteraard in coronaveilige omstandigheden, om spelertjes aan te trekken voor de U6-ploeg die we in januari willen opstarten, en bij uitbreiding voor alle leeftijdsgroepen tot en met U12. Dat doen we nog eens over op woensdag 18 november, van 15 uur tot 16 uur, op onze terreinen in de Grotestraat."

Voorzitter Geert Casteels maakt van de gelegenheid gebruikt om ook de vernieuwing van de infrastructuur aan te kaarten. "Als de weergoden ons gunstig gezind zijn, hopen we nog voor het jaareinde de daken te kunnen vernieuwen van enkele belangrijke onderdelen van onze infrastructuur.”

Tenslotte geeft webmaster Timo De Meyst nog mee dat ook website wordt aangepast. "We leggen de laatste hand aan onze vernieuwde website www.kfcwerchter.be", aldus Timo. "Die moet nóg gebruiksvriendelijker worden en de bezoeker nóg meer mogelijkheden bieden dan de vorige versie.”
 

Rudy, Peter, Geert en Timo besluiten: “Laat ons nu alleen nog hopen dat, zoals Voetbal Vlaanderen heeft vooropgesteld, alle leeftijdsklassen inderdaad op 13 december de trainingen mogen hervatten. Dan kunnen we eindelijk weer uitkijken naar jeugdvoetbal in ‘normalere’ omstandigheden dan nu het geval is. Wij en onze spelertjes houden alvast de moed erin.", besluiten ze gedreven.


bron:het nieuwsblad

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.