KFC Werchter trekt voor het eerst naar Spanje

Gepubliceerd op 29 februari 2020 om 14:43

In de paasvakantie trekken de spelers van de U15 en U17 van de Werchterse voetbalclub, KFC Werchter, voor het eerst op paasstage naar Spanje. Een week lang zal er in Rosas niet alleen veel getraind worden, maar zullen er vooral ook tal van activiteiten worden georganiseerd om het groepsgevoel te versterken.

Twee keer had hij het al op zijn vorige club (KSC Keerbergen) met succes georganiseerd. Wanneer Rudy De Leenheer vorig jaar als jeugdcoördinator naar de Werchterse voetbalclub KFC Werchter overstapte, wilde hij ook de Werchterse jeugd meenemen op een paasstage naar Spanje. Veel overtuigingskracht had hij hier niet voor nodig. De U15 en U17 zagen het meteen zitten. En zo trekken 24 spelers samen met 7 begeleiders tijdens de eerste week van paasvakantie naar het Spaanse Rosas, waar er niet alleen volop zal getraind worden, maar ook de omgeving op gepaste wijze, met een bezoek aan Camp Nou en Barcelona, zal verkend worden. Om dit alles financieel mogelijk te maken organiseert de club niet alleen een wafelverkoop, maar starten de spelers ook zelf tal van acties  zoals een autocarwash op de parking van de club, op om geld in het laatje te brengen. 

Maar ook de andere jeugdspelers van de Werchterse voetbalclub, de club beschikt momenteel over 9 jeugdploegen, hebben iets om naar uit te kijken. In april trekken zij immers naar het stadion van Club Brugge, waar ze een rondleiding krijgen. Een initiatief dat, als het van De Leenheer afhangt, zeker niet eenmalig zal zijn. "In het verleden mochten onze jeugdspelers al eens gratis gaan kijken naar een wedstrijd van KV Mechelen. En onze U10 mochten er zelfs mee oplopen met de spelers van KV Mechelen, wanneer deze het tegen Standard moesten opnemen. We hopen in de toekomst nog dergelijke bezoeken te kunnen organiseren bij andere clubs zoals Anderlecht of Genk." 

Contacten met topclubs heeft De Leenheer intussen voldoende. Zo zakte de bovencoördinator van de Nederlandse club Ajax onlangs naar Werchter voor een toespraak af én ondertekende de Werchterse club een samenwerkingscharter met OHL. "Dit betekent onder meer dat onze trainers voorbeeldtrainingen bij OHL kunnen volgen", verduidelijkt hij. "Maar het betekent ook dat, wanneer bij ons een goede speler wordt gespot, we hierover steeds feedback zullen krijgen, dat de speler in kwestie indien nodig ook steeds terug naar ons kan komen of dat aan spelers van OHL kan worden voorgesteld om bij ons te komen spelen. Een samenwerking die voor beide partijen interessant kan zijn.", besluit hij.

 

bron:Het Nieuwsblad 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.